Zahřejte se od vnitřla lahodnými a krémovými polévkami S příchodem chladnějších dnů je čas zaměnit lehké letní pokrmy za něco teplého a uklidňujícího. Polévky jsou skvělým způsobem, jak se zahřát a...

S příchodem chladnějších dnů je čas zaměnit lehké letní pokrmy za něco teplého a uklidňujícího. Polévky jsou skvělým způsobem, jak se zahřát a potěšit, a zároveň poskytují spoustu živin a chuti. Krémové polévky jsou obzvláště lahodné a uspokojující, a ačkoli mohou znít jako náročná příprava, ve skutečnosti jsou poměrně jednoduché na přípravu. Zde je několik tipů a receptů, které vám pomohou vytvořit lahodné a krémové polévky, které vás zahřejí zevnitř.
Klíčem k přípravě krémových polévek je výběr správných surovin a techniky vaření. Základem většiny krémových polévek je máslo, cibule a brambory, které tvoří hustou a krémovou konzistenci. Vyberte si více druhů zeleniny, jako jsou mrkev, celer nebo květák, pro přidání chuti a barvy. Měkké bylinky, jako je petrželka a tymián, dodají polévce svěžest a aroma.
Při vaření krémových polévek je důležité postupovat pomalu a pečlivě. Začněte opékáním másla a cibule na mírném ohni, aby se uvolnily jejich sladké chutě. Poté přidejte ostatní zeleninu a vařte ji, dokud nebude měkká, než začnete s mixováním. Pro dosažení hladkého a krémového výsledku je důležité použít ponorný mixér nebo vysokorychlostní mixér.
Tato klasická polévka je lahodná a plná chuti. Pro přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy:
Tato polévka je bohatá a uspokojující, dokonale vhodná pro chladné večery. Budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 malý květák, nakrájený na růžičky
1 bramboru, oloupanou a nakrájenou na kostičky
250 ml mléka
120 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky muškátového oříšku
50 g strouhaného sýra Gruyère
Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
Tato polévka je plná chutí a ideální pro podzimní a zimní měsíce. Budete potřebovat:
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžičku mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
400 g dýně, oloupané a nakrájené na kostky
1 bramboru, oloupanou a nakrájenou na kostičky
500 ml kuřecího vývaru
120 ml kokosového mléka
Sůl a pepř podle chuti
Petrželka na ozdobení (volitelně)
Postup přípravy:
Příprava lahodných a krémových polévek je skvělý způsob, jak se zahřát a potěšit během chladných měsíců. Experimentujte s různými druhy zeleniny, bylinek a koření, abyste vytvořili jedinečné a chutné pokrmy. Tyto recepty jsou skvělým výchozím bodem pro objevování světa krémových polévek, takže se nebojte je přizpůsobit svým chuťovým preferencím a experimentovat s novými ingrediencemi.
Užijte si vaření a nezapomeňte se zahřát od vnitřla!
Jsem nadšená, že jsem našla tento článek! Zkusila jsem některé recepty a jsou opravdu lahodné. Můj oblíbený je ten na zeleninové kari. Už se nemůžu dočkat, až vyzkouším další. Díky za sdílení!
Vypadá to velmi chutně! Určitě vyzkouším některé z těchto receptů. Díky za sdílení!
Ahojky, tak jsem vyzkoušela ten koláč s brokolicí a sýrem. Děti ho milovaly! Už se nemůžou dočkat, až udělám další zdravé dobrotu. Díky za skvělý nápad!
Skvělé nápady! Určitě vyzkouším. Už se těším, až ochutnám něco nového a zdravého. Díky!
Mmmm, to vypadá opravdu lákavě! Určitě vyzkouším ten sendvič s avokádem. Miluju avokádo ve všech podobách!
Skvělé recepty! Už se mi sbíhají sliny při prohlížení fotografií. Určitě vyzkouším ten salát s quinoa. Díky za inspiraci!
Podělte se o své myšlenky a názory