Úvod Všichni milujeme pizzu, ale ne vždy máme možnost zajít do oblíbené pizzerie nebo si objednat odběrem. Navíc, kdo by se nechtěl pochlubit vlastnoručně připravenou pizzou, která bude chutnat jako...

Všichni milujeme pizzu, ale ne vždy máme možnost zajít do oblíbené pizzerie nebo si objednat odběrem. Navíc, kdo by se nechtěl pochlubit vlastnoručně připravenou pizzou, která bude chutnat jako z italské restaurace? Připravili jsme pro vás návod, jak si doma připravit pizzu bez zbytečného stresu a s vynikajícím výsledkem. S našimi tipy budete péct jako Italové!
Základem pizzy je kvalitní těsto, a proto bychom měli zvolit správnou mouku a kvásek. Pro domácí přípravu doporučujeme použít typ 00 mouku, která je jemně mletá a má vyšší obsah lepku. Díky tomu bude vaše těsto pružné a snadno se bude pracovat. Pokud chcete dosáhnout ještě lepší chuti, můžete použít poloviční množství mouky typu 00 a poloviční množství celozrnné mouky.
Co se týče kvásku, zde máte dvě možnosti. Můžete použít čerstvý kvásek, který si doma vypěstujete, nebo sušený aktivní kvásek, který koupíte v obchodě. Čerstvý kvásek dodá vaší pizze jedinečnou chuť a vůni, ale vyžaduje trochu více času a péče. Sušený aktivní kvásek je pohodlnější volbou, snadno se používá a můžete ho skladovat v lednici.
Nyní si můžeme připravit samotné těsto. Zde je jednoduchý recept, který vám pomůže dosáhnout perfektního výsledku:
Ingredience:
Postup:
Rajčatová omáčka je dalším důležitým prvkem pizzy. Můžete si připravit vlastní omáčku z čerstvých rajčat nebo použít hotovou omáčku z obchodu. Pokud se rozhodnete pro vlastní přípravu, zde je jednoduchý recept:
Ingredience:
Postup:
Nyní si můžeme vybrat náplň podle našich představ. Klasickou volbou je mozzarella, ale můžete experimentovat také s jinými druhy sýra, jako je cheddar, gorgonzola nebo parmazán. Dále můžete přidat různé zeleninové ingredience, jako jsou papriky, cuketa, olivy, houby nebo artyčoky. Pokud máte rádi maso, můžete použít salám, šunku, klobásu nebo kuřecí maso. Nebojte se kombinovat různé chutě a vytvořit tak jedinečnou pizzu.
Nakonec přichází pečení pizzy. Pokud máte doma pec na dřevo, gril nebo pizza kámen, můžete pizzu péct v těchto zařízeních. Pro domácí podmínky však postačí i běžná trouba. Stačí ji předehřát na nejvyšší teplotu, přibližně 240 °C. Pizzu pečte přibližně 8 až 10 minut, dokud okraje nezezlátnou a sýr se nerozteče.
Příprava domácí pizzy nemusí být stresující záležitostí. S našimi tipy a jednoduchými postupy můžete připravit lahodnou pizzu, která bude chutnat jako z italské restaurace. Takže se pusťte do práce a užijte si večeři s rodinou a přáteli!
Vypadá to úžasně! Určitě to brzy vyzkouším. Díky za skvělý recept!
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda je možné tento recept upravit pro veganskou verzi? Díky za odpověď!
Určitě, stačí nahradit mléko rostlinným a sýr veganskou alternativou. Já jsem to tak dělala a výsledek byl také skvělý!
Vypadá to fakt dobře! A jaká je přibližná doba přípravy? Díky!
Ahoj, podle mě to vypadá na rychlou a jednoduchou večeři. Určitě to zkusím! Díky za inspiraci!
Tak jsem to dneska udělala a musím říct, že to bylo výborné! Díky za skvělý recept!
Podělte se o své myšlenky a názory